Vandreferie i et av Norges fineste fjellområder

Hike de Dovre byr på lett terreng og spektakulær natur!

Tur med kulturhistorie

Hike de Dovre er en vandring som går gjennom nydelig kulturlandskap og i lett fjellterreng med spektakulær natur. Du vandrer langs Pilegrimsleden og gamle Kongevegen over Dovrefjell, og på DNT-sti til Grimsdalshytta. Dette er godt merkede ruter med mye historie! 

Du følger gamle ferdselsårer til fots, og overnatter hos fjellstuer og hotell med moderne komfort. 

Snøforholdene i fjellene gjør at sesongen starter 15. juni – og varer til utpå høsten. 

Hike de Dovre starter hos  Toftemo Turiststasjon på Dovre: 

 • Toftemo–Fokstugu fjellstue 
 • Fokstugu – Furuhaugli fjellhytter
 • Furuhaugli – Hjerkinn fjellstue og fjellridning 
 • Hjerkinn — Grimsdalshytta 
 • Grimsdalshytta – mulig å sykle tilbake til Dovre

Moskusen er urdyret på Dovrefjell – en trivelig kjempe om du holder respektfull avstand. Lokale guider tar deg med på en dyrisk opplevelse i høyfjellet! 

Moskussafari kan kombineres med flere av de ulike dagsetappene. Vi skreddersyr gjerne en tur for deg!

Les mer om moskusen

Det er ikke uten grunn at vi skryter på oss Norges fineste fjellområde. Dovre ligger godt plassert mellom fire nasjonalparker; Reinheimen, Dovrefjell Sunndalsfjella og Rondane.

Vandreferie i lett terreng med spektakulær natur

Langs Hike de Dovre vandrer du i Dovre nasjonlapark med god utsikt inn i de tre andre nasjonalparkene.

I nasjonalparkene er det mye flott natur og et variert og rikt dyreliv. Vi er gjester i naturen, og oppfordrer deg til å ikke forstyrre dyr- og planteliv. 

Mellom Toftemo og Fokstugu vandrer du gjennom vårt flotte kulturlandskap. Her går du forbi Budsjord pilegrimsgård, som er et spesielt godt bevart gårdstun fra 1700-tallet. To av husene ble fredet allerede i 1923! 

Vårt vertskap er her for deg! Vi tar godt vare på slitne vandrere, og disker opp med god mat og leskende drikke. Hos flere får du servert lokalmat, slik som fyldig fjellfisk, elg fra Dovrefjell eller ost ystet på Dovre.

Bli kjent med vertskapet

Fra Hjerkinn kan du ta en dags «pause» – og få med deg en topptur til Dronninga av Dovrefjell – Snøhetta. De fleste går østtoppen/stortoppen (2286 moh), men vi kan tipse om at vesstoppen (2205 moh) er nesten mer spektakulær! 

Langs Hike de Dovre er det mye du kan oppleve, om det er på kveldstid eller en pausedag i vandringen. Lokale nærturer og naturstier, moskussafari, sykkelturer, wild life safari, hesteridning og mye mer! Spør oss gjerne etter turtips.

Vandring over tre dager eller mer

Du kan velge å gå deler av Hike de Dovre på tre dager, eller hele ruta på 4-6 dager. Hvordan du ønsker turen din, avhenger av hva du ønsker å oppleve langs ruta! 

Vi planlegger vandreferien for deg

Vi skreddersyr turen etter dine ønsker og behov, ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat. Vi kjenner Dovre, og vet hvilke opplevelser som er verdt å få med seg på turen!  

Her ser du priseksempel med overnatting og mat. 

Priseksempel

Tre dager med vandring og to overnattinger. Pris eksempel: kr. 4510 per person, inkludert overnatting, måltider, og bagasjetransport.

Fire dager med vandring og tre overnattinger. Pris eksempel: kr. 6500 per person, inkludert overnatting, måltider, og bagasjetransport.

Fem dager med vandring og fire overnattinger. Pris eksempel: kr. 8400 per person, inkludert overnatting, måltider, og bagasjetransport.

Ekstra krydder på turen

Vi har planlagt turen for deg!

Spar tid og energi til vandreferien – vi har laget en fiks ferdig pakke for deg! 

Norges fineste fjellområder «åpner» 15. juni – og tursesongen varer til oktober. 

Hike de Dovre original

Toftemo turiststasjon ligger sentralt ved E6 på Dovre. Du kommer hit med egen bil, buss, eller tog til Dombås og taxi til Toftemo (10 km). 

Her lader dere opp til turen med en god middag og en god natts søvn! 

Forslag på avstikkere og opplevelser:
 • Tur til Kristofferholo
 • Badstu og kveldsbad i Lågen

Fra Toftemo går du gjennom kulturlandskap til Budsjord Gard, et freda gårdsanlegg med hus datert tilbake til 1400-tallet. Fra Budsjord er det en nesten kontinuerlig stigning på ca 7-800 høydemeter, med fantastisk utsikt mot Dovrefjell når du kommer til toppen. Deretter er det relativt flatt terreng til Fokstugu.

På Fokstugu er det selvhushold. En historisk fjellstue på 1000 moh, som idag er et aktivt gårdsbruk og har overnatting. 

Forslag på avstikkere og opplevelser:
 • Fokstumyra naturreservat

Fra Fokstugu kan du velge litt ulike ruter. Vil du ha terreng og høyfjell, velger du å følge Pilegrimsleden. Du kan også følge bred grusveg i bjørkeskogen langs tur- og sykkelvegen. Eller en kombinasjon av disse! 

Hos Furuhaugli fjellhytter får du et nydelig måltid i en hyggelig atmosfære, og god nattesøvn på 1007 moh. 

Forslag på avstikkere og opplevelser:
 • Fangstgroprekka langs tur- og sykkelvegen 
 • Rullesteinen ved Storrhusranden
 • Mehø, topptur

Fra Furuhaugli fjellhytter til Hjerkinn fjellstue kan du også velge ulike ruter. En rute følger de eldgamle ferdselsrutene, som også er pilegrimsleden. Dette er sti som går i snaufjell og bjørkeskog. Eller du kan følge grusvegen langs Vålåsjøen, gjennom setergrend og langs flott fiskevann. 

På Hjerkinn fjellstue og fjellridning venter et godt måltid og en god seng. 

Forslag på avstikkere og opplevelser:
 • Viewpoint Snøhetta 
 • Topptur til Snøhetta (2286moh)
 • Moskussafari
 • Ridetur på islandshest 
 • Hjerkinnhø 
 • Fjellportalen hos Norsk villreinsenter

Her følger du DNT-merket sti fra Hjerkinn, gjennom Dovre nasjonalpark, og ned til Grimsdalshytta. Det er en del stigning på denne etappen, men utsikt og storslått natur veier opp for dette! I Dovre nasjonalpark er det et rikt fugle- og planteliv, også av de mer sjeldne artene. Du kan oppleve villrein, men denne er svært sårbar for forstyrrelser fra oss mennesker, og bør ikke forstyrres. 

Hos Grimsdsalshytta serveres en mettende tre-retters middag og en god seng venter. Her er det felles dusj og toalett med andre gjester. 

Forslag på avstikkere og opplevelser:
 • Natur- og kulturstier
 • Bading i Grimse 
 • Lei en sykkel og se mer av Grimsdalen

Vi kan ordne transport fra Grimsdalshytta, eller du kan leie en sykkel og sykle til Dovre eller Dombås om du ønsker. Vi har el-sykler til leie! 

Reisevillkår

Visit Dovre AS sine vilkår er basert på «Lov om pakkereiser og reisegaranti» av 15. juni 2018 nr. 32 og «Alminnelige vilkår for Pakkereiser» av 01.07.2018 (utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet).

Det tas forbehold om eventuelle endringer i nevnte lov/vilkår.

Bestilling av en reise gjør du enklest på våre nettsider eller via e-post og telefon til vårt kontor.
Ved bestilling mottar du en bekreftelse og en faktura med 1 innbetaling:

 1. Depositum, 10% av totalbeløp, med forfall i løpet av 14 dager
 2. Sluttbeløp som betales senest 30 dager før avreise
Se forfallsdato på faktura.

 

Bestillingen er bindende når depositumet er betalt. Å unnlate å betale depositum regnes ikke som avbestilling. Avbestilling må skje skriftlig eller muntlig til oss. Når bestilling skjer mindre enn 30 dager før avreise, er bestillingen bindende fra og med bestillingstidspunktet og hele beløpet faktureres med omgående forfall.

Den reisende må alltid kontrollere at mottatte faktura og reisebevis er i samsvar med bestillingen. Oppdages feil må Visit Dovre AS kontaktes umiddelbart.

Ved vesentlig endring i bestilling, kan Visit Dovre AS beregne seg et endringsgebyr på inntil kr 500,- pr. booking, for påløpt arbeidstid.

Avbestilling må skje straks det foreligger en grunn for ikke å gjennomføre reisen. Avbestilling vil medføre et gebyr, avhengig av avbestillingstidspunktet, som regnes fra den dato Visit Dovre AS mottar beskjeden.

Avbestillingsdato må være i kontorets åpningstider, mandag til fredag kl. 08 – 16. Mail som sendes eks lørdag /søndag/helligdag regnes med dato til nærmest påfølgende mandag/ virkedag.

For avbestilling av reise gjelder følgende regler:

 1. Ved avbestilling i inntil 30 dager før avreise, beholder Visit Dovre AS det innbetalte depositum.
 2. Ved avbestilling senere enn 30 dager før avreise, for øvrige turer, eller dersom den reisende ikke møter til starten av turen, belastes kunden hele beløpet (100%).

Vi anbefaler alle å ha reiseforsikring/avbestillingsforsikring da det kan oppstå sykdom som hindrer at du kan gjennomføre turen. Sjekk med ditt forsikringsselskap om du allerede har gyldig avbestillingsforsikring.

Den reisende har selv ansvar for å kontrollere at mottatte faktura/reisedokumenter stemmer overens med navn og bestilling. Den reisende må overholde betalingsfristene. Den reisende forplikter seg til å rette seg etter regler gitt av offentlige myndigheter og våre representanter og må ikke opptre til sjenanse for andre. Ved utilbørlig oppførsel, kan den reisende bli avvist fra reisen og må selv bære kostnadene med hjemreise.

Den reisende må selv ta de nødvendige forholdsregler før og under reisen, herunder sørge for å ha dekkende reiseforsikring, tilstrekkelig midler til reise og opphold, etc.
Vi anbefaler at det tegnes egen reiseforsikring som dekker sykdom, hjemsendelse (ved sykdom/skade), tyveri, ulykke, bagasjetap m.m. All reise uten riktig forsikring skjer på eget ansvar. Betingelsene er varierende for de ulike forsikringsselskapene – sjekk betingelsene hos ditt forsikringsselskap.

Reisende er selv ansvarlig for at helsetilstanden er slik at ikke vedkommende selv eller medreisende utsettes for fare. Personer med bestemte sykdommer, allergier eller annet vi bør vite, bes opplyse dette så snart som mulig.

Om den reisende har noen matallergier, som cøliaki, laktoseintoleranse etc. vil vi formidle dette til restauranter og hoteller som benyttes på reisen, og det er derfor viktig at vi får gitt beskjed i god tid.

Men… maten er en del av opplevelsen. Vær oppmerksom på at enkelte destinasjoner ligger langt fra butikker og leverandører, og har problemer med å få tak i spesielle ingredienser. Derfor er de ikke i stand til å tilpasse alle slags spesielle dietter.

Prisene inkluderer de ytelser som nevnt under hver enkelt tur – spesifisert i fakturaen. Det tas forbehold om uforutsette prisendringer vedrørende transportomkostninger og endringer i offentlige skatter/avgifter. Prisendringer kan ikke skje senere enn 30 dager før avreise.
Det tas også forbehold om mindre justeringer i dag til dag programmet.

For turer med guide kan det fortløpende foretas endringer i programmet som skyldes forsinkelser, værforhold, sykdom eller andre uforutsette hendelser på reisen.

Dersom det inntreffer forhold som Visit Dovre AS ikke er herre over (Force Majeure), for eksempel naturkatastrofer, konflikter eller forhold på reisemålet/reiseruten som gjør det for risikabelt å gjennomføre turen, kan turen bli avlyst på kort varsel uten refusjon til den reisende.

Generelt er Visit Dovre AS ikke ansvarlig for skader, tap eller ulykker av noe slag på person eller varer (herunder økonomisk tap og følgeskader) som oppstår i forbindelse med, i forbindelse med eller som følge av kundens bestilling, reise eller bli organisert gjennom Visit Dovre AS, med mindre dette skyldes intensjon eller grov uaktsomhet fra Visit Dovre AS.

Om du mener at det foreligger en feil/ mangel ved reisen må du ta dette opp med turleder/ vårt kontor umiddelbart:

Visit Dovre AS, +47 45 45 66 33 

Om feilen/mangelen ikke blir rettet og du ønsker å reklamere på reisen når du kommer hjem, må det senest en måned etter at turen er avsluttet sendes en skriftlig, begrunnet klage til Visit Dovre AS.

Spørsmål? Kontakt oss