Grimsdalen – Yte for å nyte, eller bare nyte

Knasende sprø. Varme, søte og akkurat passe klissete. Rømmevaflene på Grimsdalshytta er en perfekt premie etter en tur. Eller når du bare vil unne deg noe nydelig.

Bratte fjell, frodige dalsider og idylliske setervoller. Mellom Dovre og Folldal strekker den mangfoldige Grimsdalen seg. Delt i to av elva Grimse som snirkler seg frem og stadig tar nye svinger gjennom landskapet. Den kalles Norges vakreste seterdal. Seterdrift med utmarksbeite har bidratt til områdets slående skjønnhet, og her beiter kyr, sauer og hest fremdeles.

Midt i dalen ligger Grimsdalshytta. En oase der turfolk kan finne husly, varme og mat. Uansett om du opplever området fra sykkelsetet, går til fots, eller bare tar livet med ro på setervollene. Sonja Rykhus og Rune Sundt er bestyrere på DNT-hytta, og tar imot deg med hjemmelagde brød, 3-retters middag og vafler som smelter på tunga.

For hva er vel bedre enn å nyte en vaffel med syltetøy og rømme etter en innholdsrik og spennende dag? Grimsdalshytta er en fin base for dagsturer i området. Du kan følge i spora til mennesker som har høstet av dalens rike ressurser i titusenvis av år. Besøke eldgamle fangstanlegg for reinsdyr, oppleve den levende seterkulturen, eller lete etter noen av de spesielle plantene som trives i landskapet.

Tar du sykkelvegen, kommer du på Grimsdalsvegen som er en del av den unike opplevelsen Tour de Dovre. De tilbyr turer på mellom 3-6 dager med overnatting, måltider og mulighet for å leie sykkel og få transportert bagasjen.

Uansett aktivitet, så kan du feire din egen innsats med nystekt vaffel eller noe annet godt på Grimsdalshytta. På godversdager kan du nyte sola på tunet. Er det kaldt og surt finner du varme og kos innendørs. Og husk; du må ikke yte for å nyte. Det er lov å bare nyte også. 

Del gjerne
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print